
Kış aylarının gelişi ile beklenen yağışlar etki göstermezken, belirli bölgelerde kuraklık alarmı verildi.
Özellikle Megakent İstanbul'da geçen seneye oranla düşüşe geçen baraj seviyesi kuraklıkla baş başa bırakıyor.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, cuma namazı çıkışında gündeme ilişkin soruları yanıtladı.
Cumhurbaşkanı Erdoğan'a yöneltilen sorulardan biri ise kuraklık oldu.
Cumhurbaşkanı, Büyükşehir Belediyelerine mesaj gönderdi.
Çözümün anlık adımlarla olmayacağını vurgulayan Cumhurbaşkanı, "Belediyeler kuraklığa karşı önlem almalı." ifadelerini kullandı.
Cumhurbaşkanı Erdoğan konuşmasında şu ifadeleri kullandı;
Bütün bunlar tedbir noktasında ele alınacak. Devlet Su İşleri bunları barajlarla çözme yoluna gider. Büyükşehirlerde de yine belediyeler barajlar yapma suretiyle bunun önlemini alır. Bunlar böyle anlık adımlar değil.
Tedbirlerini daha önceden almak gerekiyor. Devlet Şu İşleri olarak ülke genelinde birçok şehrimizde barajlar yaptık yapıyoruz, yapmaya da devam edeceğiz.
İstanbul Ankara İzmir gibi şehirler belediye sorumluluğundadır, onların da buralarda barajlar yapması gerekir.
Ben İstanbul'da Belediye Başkanı iken kuraklık döneminde barajlar yaptık. 110 120 km mesafeden barajlarımızı güçlendirdik.
Aynı şeyin yapılması gerekiyor ama gördüğümüz kadarıyla maalesef oranlar ciddi oranda düşmüş vaziyette. Ama ülke genelinde Devler Su İşleri'nin tasarrufunda olan yerlerde ise biz barajları yapaya devam ediyoruz.





Editörler tarafından incelendikten sonra yayına alınacaktır.
Editörler tarafından incelendikten sonra yayına alınacaktır.
Henüz yorum yapılmadı.
Yorumu Şikayet Et
Şikayetiniz gönderildi.
Şikayetiniz gönderildi. En kısa sürede tarafımıza iletilecektir.
Lütfen şikayet nedeninizi seçin:
Yorum Yazma Kuralları
Lütfen yorum yaparken veya bir yorumu yanıtlarken aşağıda yer alan yorum yazma kurallarına dikkat ediniz.