
Endonezya Cumhurbaşkanı Prabowo Subianto, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın davetine icabetle Türkiye'ye gelerek burada birtakım resmi ziyaretlerde bulunuyor..
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Esenboğa Havalimanı'nda Endonezya Cumhurbaşkanı Prabowo Subianto’yu dün akşam saatlerinde resmi törenle karşıladı.
KARŞILAMA MESAJI YAYINLANDI
Endonezya Cumhurbaşkanı Prabowo Subianto'nun ziyareti kapsamında Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığınca karşılama mesajı hazırlandı.
İletişim Başkanlığı binasının dijital gösterim ekranında yayımlanan ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Endonezya Cumhurbaşkanı Subianto'nun fotoğraflarının bulunduğu Türkçe ve Endonezce mesajda, “Endonezya Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Sayın Prabowo Subianto, Türkiye'ye hoşgeldiniz” ifadeleri yer aldı.

ENDONEZYA CUMHURBAŞKANI TBMM'DE
Endonezya Cumhurbaşkanı Prabowo Subianto, bugün Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Genel Kurulu'nda milletvekillerine hitap etti.
Konuşmasında iki ülke rasında işbirlikleri vurgusunda bulunan Prabowo Subianto'nun, "Benim kahramanım, benim ikonum gençken Mustafa Kemal Atatürk'tü. Fatih Sultan Mehmet de yine idollerimden, kahramanlarımdan biriydi." şeklindeki açıklamaları ise dikkat çekti.
CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN TARAFINDAN BEŞTEPE'DE KARŞILANDI
Endonezya Cumhurbaşkanı'nın son durağı ise Beştepe oldu..
Endonezya Cumhurbaşkanı Prabowo Subianto, Beştepe'de Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından resmi tören ile karşılandı.
Konuk Cumhurbaşkanı Subianto'nun içinde bulunduğu makam aracını Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nin önündeki caddede karşılayan süvariler, Subianto'ya protokol kapısına kadar eşlik etti.
"MERHABA ASKER" DİYEREK SELAMLADI
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Subianto'yu Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nin ana giriş kapısında karşıladı.Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Subianto'nun tören alanındaki yerlerini almalarının ardından, 21 pare top atışı eşliğinde iki ülkenin milli marşları çalındı. Subianto, Muhafız Alayı Tören Kıtası'nı 'Merhaba Asker' diyerek selamladı.
Törende, tarihte kurulan 16 Türk Devletini temsil eden bayraklar ve askerler de yer aldı.
Heyetlerini birbirine takdim eden Erdoğan ve Subianto merdivenlerde Türkiye ve Endonezya bayrakları önünde gazetecilere poz verdi.

İKİLİ İSİM BAŞ BAŞA GÖRÜŞECEK
Baş başa görüşmeye geçen Erdoğan ve Subianto, ikili ve heyetler arası gerçekleştirecekleri görüşmelerin ardından anlaşmaların imza törenine katılacaklar ve sonrasında ortak basın toplantısı gerçekleştirecek.
TÖRENDE YER ALAN İSİMLER
Törende, Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, Enerji ve Ticaret Bakanı Ömer Bolat, Cumhurbaşkanlığı Özel Kalem Müdürü Hasan Doğan, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, MİT Başkanı İbrahim Kalın, Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreteri Hakkı Susmaz, Savunma Sanayii Başkanı Haluk Görgün Cumhurbaşkanı Güvenlik ve Dış Politika Başdanışmanı Akif Çağatay Kılıç ve Ankara Valisi Vasip Şahin de yer aldı.
ERDOĞAN'DAN ENDONEZYA'YA ZİYARET
Öte yandan, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da geçtiğimiz aylarda Endonezya'ya ziyaret gerçekleştirmişti.
Malezya'nın ardından Endonezya'ya geçen Cumhurbaşkanı Erdoğan, burada resmi törenle karşılanmış ve mevkidaşı Endonezya Cumhurbaşkanı Prabowo Subianto ile heyetler arası görüşmeler gerçekleştirmişti.
Ayrıca iki lider huzurunda, iki ülke arasında 12 anlaşma imzalanmıştı.






Editörler tarafından incelendikten sonra yayına alınacaktır.
Editörler tarafından incelendikten sonra yayına alınacaktır.
Henüz yorum yapılmadı.
Yorumu Şikayet Et
Şikayetiniz gönderildi.
Şikayetiniz gönderildi. En kısa sürede tarafımıza iletilecektir.
Lütfen şikayet nedeninizi seçin:
Yorum Yazma Kuralları
Lütfen yorum yaparken veya bir yorumu yanıtlarken aşağıda yer alan yorum yazma kurallarına dikkat ediniz.