
Suriye’nin kuzeyindeki Soran bölgesinde Altın Küre Ulusları Eğitim, Kültür ve Yardımlaşma Derneği'nin tadilatını üstlendikleri bir ilköğretim okulunu hizmete açıldı.
12 sınıftan oluşan okula, "Şehit Eren Bülbül İlköğretim Okulu" adı verildi.
Türkiye sınıra yaklaşık 20 kilometre mesafede yer alan okulun açılışına Kilis Vali Yardımcısı Fehmi Sinan Niyazi, Altın Küre Derneği Başkanı Kadir Mahir Damatlar ve bölgenin ileri gelenleri katıldı.
Kilis Vali Yardımcısı Sinan Niyazi ve Dernek Başkanı Damatlar açılışta yaptıkları konuşmada, Suriye’nin geleceğinde birlik beraberlik mesajı verdi.
Eren Bülbül'ün adı Suriye'de bir okula verildi VİDEO
ÇOCUKLARA HEDİYE DAĞITILDI
Altın Küre Yardım Derneği Görevlisi Bahadır Güngör, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yaklaşık 3 ay önce Soran'da okulun tadilatına başladıklarını belirterek, "Ankara Yenimahalle bölgesinde Soran'ı kendimize kardeş ilçe olarak seçtik. 40 bin nüfusun olduğu Soran'da 12 sınıflık okul ve oyun parkının açılışını gerçekleştirdik." dedi.
Trabzon'un Maçka ilçesinde PKK'lı teröristler tarafından şehit edilen Eren Bülbül’ün adını, Soran’da tadilatını yaptıkları ilköğretim okuluna verdiklerini dile getiren Güngör, Eren'in Suriyeli yaşıtlarının aynı acıları yaşamamaları için gereken yardımları yapacaklarını belirtti.
Editörler tarafından incelendikten sonra yayına alınacaktır.
Editörler tarafından incelendikten sonra yayına alınacaktır.
Henüz yorum yapılmadı.
Yorumu Şikayet Et
Şikayetiniz gönderildi.
Şikayetiniz gönderildi. En kısa sürede tarafımıza iletilecektir.
Lütfen şikayet nedeninizi seçin:
Yorum Yazma Kuralları
Lütfen yorum yaparken veya bir yorumu yanıtlarken aşağıda yer alan yorum yazma kurallarına dikkat ediniz.