
7 Ekim sabahı Hamas güçleri, İsrail'e karşı saldırı başlattı ve Tel Aviv'e bombalar yağdırdı.
Tel Aviv'e bomba yağdıran ve bazı İsrailli vatandaşları esir alan Hamas güçlerinin hamlelerinden sonra İsrail, savaş durumuna geçtiklerini duyurdu.
Savaş durumuna geçtikten sonra Gazze'ye bomba yağdıran ve hiç durmayan İsrail, geçtiğimiz günlerde de bir hastaneyi vurdu.
Hastaneyi vurarak insanlık suçu işleyen İsrail'in öldürdüklerinin yüzde 70'i ise kadın ve çocuklardan oluşuyor.
Dünyanın ateşkes çağrısına kulağını tıkayan İsrail, yardımları da engellemeye çalışıyor.
İsrail'in yardımları engellemesinin sonuçları Gazze'deki siviller için ağır olmaya başladı.
Gazze felaketin eşiğinde
İsrail'in acımasızca katliam yaptığı Gazze'de yaşam koşulları da her geçen gün zorlaşıyor.
Gazze'de sınırlı miktardaki suyun dağıtımı eşek ve at arabaları ile yapılıyor, ekmek almak için ise Gazzelilerin saatlerce beklemesi gerekiyor.

Salgın hastalıkların arttığı Gazze, insani felaketin eşiğinde.

Bölgeye iletilmesine izin verilen yardımlar, milyonlarca Gazzelinin ihtiyaçlarını karşılamaktan uzak. Gazze`ye sınırlı gıda yardımının iletilmesine izin verilmesine karşın, bölgeye yakıt girişi yasak.

Tıbbı malzeme yok!
Su ve gıda yetersizliğinin yanı sıra tıbbi malzeme yokluğu da önemli sorunlar arasında..
Gazze'de insani ihtiyaçların karşılanamaması sebebiyle salgın hastalıklar hızla artıyor.



Editörler tarafından incelendikten sonra yayına alınacaktır.
Editörler tarafından incelendikten sonra yayına alınacaktır.
Henüz yorum yapılmadı.
Yorumu Şikayet Et
Şikayetiniz gönderildi.
Şikayetiniz gönderildi. En kısa sürede tarafımıza iletilecektir.
Lütfen şikayet nedeninizi seçin:
Yorum Yazma Kuralları
Lütfen yorum yaparken veya bir yorumu yanıtlarken aşağıda yer alan yorum yazma kurallarına dikkat ediniz.