Haber Merkezi

Türkiye, merkez üssü olan ve 11 ili etkileyen depremle sarsıldı.

36 bini aşkın can kaybının yaşandığı depremde, binlerce bina yıkıldı.

Arama kurtarma çalışmalarının devam ettiği illerde, mücadele sürüyor.

Ülkenin geçirdiği son 10 güne şahit olan vatandaşlar, büyük bir burukluk yaşıyor.

Felaketin ardından her kesimden ekipler canla başla depremzedelere yardımcı olmaya çalışıyor.

İHH depremin ilk anından itibaren bölgede

İHH İnsani Vakfı da depremin hemen ardından acil yardım çalışmaları için harekete geçti.

Sahada yürütülen çalışmalarda, İHH İnsani Yardım Vakfı'nın arama kurtarma ekipleri de büyük bir mücadele ortaya koyuyor.

İşte bu büyük mücadeleyi İHH Yönetim Kurulu Üyesi Mustafa Özbek, Kahramanmaraş'tan yaptığı canlı bağlantıyla Ensonhaber'e değerlendirdi.

"Ekipler AFAD koordinasyonuyla birlikte çalışıyor"

Kahramanmaraş'taki son durumu ve yaşananları paylaşan Mustafa Özbek, ekiplerin bütün bölgelerinde AFAD koordinasyonuyla birlikte yoğun bir şekilde çalıştıklarını belirterek şu ifadeleri kullandı:

Şu an Kahramanmaraş Fuar Alanı’ndayız. Birçok çadır buraya kurulmuş durumda. Arama kurtarma çalışmaları çoğu noktada tamamlanmış durumda ve bölgedeki enkaz kaldırma çalışmaları hızlı bir şekilde devam ediyor. Özellikle Kahramanmaraş’ta deprem şehrin eski kısımlarını daha çok etkilemiş durumda.

"Elimizden geldiğince destek olmaya çalışıyoruz"

Kurumların ve STK'ların yaptıkları faaliyetlere ilişkin de değerlendirmede bulunan Özbek şöyle konuştu:

Bütün kurumlar sıcak yemek dağıtımından, gıda dağıtımına kadar, çadır kurulumundan diğer bütün ihtiyaçlara kadar gidermeye çalışıyor. Biz de hem arama kurtarma ekiplerimizle gönüllü olarak sahada elimizden geldiğince destek olmaya çalışıyoruz.

"Sağlık Bakanlığı gerekli önlemleri alacaktır"

Salgın hastalıklar sorusuna da cevap veren Mustafa Özbek şu ifadeleri kullandı:

Büyük afetlerin yaşandığı bu ortamlarda bu tarz durumlarla karşılaşma riski olabiliyor. Kahramanmaraş’ta böyle bir durumu yaşamadık ama belli noktalardan böyle bilgiler geliyor. Bununla ilgili de Sağlık Bakanlığı yetkilileri gerekli önlemleri alacaktır mutlaka.

"Burası uzun soluklu bir iş olacak"

Yardım faaliyetlerinin devam etmesi gerekli diyen Özbek, "Burası uzun soluklu bir iş olacak o yüzden devletin kurumları ve STK’larla birlikte koordineli bir şekilde bu yardımların ulaştırılması gerekiyor. Şu an birinci öncelik bölgeye konteynerlerin yerleştirilmesi." diye konuştu.