
Kamuoyunda "AK Parti ve Fethullah Gülen'i Bitirme Planı" olarak bilinen "İrtica İle Mücadele Eylem Planı" hakkında Emniyet kriminal, TÜBİTAK ve Adli Tıp'tan sonra Jandarma Kriminal de belgenin orijinal ve imzanın Genelkurmay Harekat Başkanlığı Bilgi Destek Dairesi 3. Bilgi Destek Şube Müdürü Deniz Kurmay Albay Dursun'un Çiçek'a ait olduğu yönünde rapor verdi. Erzurum Cumhuriyet Başsavcısı Osman Şanal tarafından planın ilk olarak Erzincan'da uygulamaya konulduğu iddia ediliyor.
İşte kamuoyunun tartıştığı o plan ve plandaki ayrıntılar: Gizli ibareli "irticayla Mücadele Eylem Planı" hükümeti ve Fethullah Gülen cemaatinin, başta ordu içindekiler olmak üzere, bütün mensuplarını hedef alıyor.
Planın "İcra" bölümünde şöyle deniyor: Laik düzeni yıkıp İslam devleti kurma hayalindeki AKP hükümeti ve Gülen grubu başta, dini oluşumların faaliyetlerine son vermek için çalışılacaktır.
Dört sayfalık planın "Durum" bölümünde, "Ergenekon adı altında, TSK'ya büyük emeği geçmiş emekli ve muvazzaf askeri personel yersiz ithamlarla lekelenmektedir." saptaması var.
Harekete Geçilecek
Planın son bölümü, AKP'nin parçalanmasına dönük şu çarpıcı cümle ile bitiyor: AKP mensubu kilit haberleşmecilere kamuoyuna çelişkili açıklamalar yaptırılarak parti-hükümet içerisinde ciddi anlaşmazlık ve bölünmeler yaşanıyormuş şeklinde algılanması sağlanacaktır.
Ergenekon Sanığı Olan Subaylar Savunulacak
Ergenekon Davası'nda sanık konumundaki emekli ya da muvazzaf askerlere sahip çıkılacağı belirtilen planda "Sözkonusu TSK personelinin masum olduğu, irticayla etkin şekilde mücadele ettikleri için üzerlerine iftira atıldığı şeklinde haberler yaptırılacak, gerekli hassasiyet sağlanacak"deniyor.
Milliyetçi Partilerin Tabanı Genişletilecek
Ermenistan ve Yunanistan ile ilişkilere de değinen planda, iki ülke ile ilgili kamuoyunda tepki uyandıracak haberlere yazılı ve görsel medyada sürekli yer verilmesi hedefleniyor. Amaç şöyle anlatılıyor: Milliyetçi partilerin bu şekilde tabanı genişletilmeli, AKP kamuoyunda zora düşmeli...
Kurtlar Vadisi'nin İmajı Kirletilecek
Ordunun eylem planında Kurtlar Vadisi dizisi, Kollama ve Tek Türkiye benzeri dizilerin kamuoyunu yanlış yönlendirdiği ifade ediliyor: "Bu diziler hakkında olumsuz haberler yaptırılarak her üçünün de kamuoyundaki güvenilirliğinin yitirilmesi sağlanmalıdır."
Silah Yakalanması Sağlanacak
Planın "Faaliyet" bölümü: Işık Evleri'nde silah ve mühimmat bulunması sağlanarak Gülen cemaati "silahlı terör örgütü" ilan edilecek.
FSTÖ Olarak Yargılanacaklar
Ordu, "Gülen cemaatinin, Işık Evleri baskınlarında bulunması sağlanacak silah ve mühimmat sayesinde, Fethullahçı Silahlı Terör Örgütü olarak yargılanmasını" hedefliyor
Tasfiye ve Karalama Faaliyeti
Planda, Gülen cemaatinin PKK ile işbirliği yaptığı; CIA, MOSSAD gibi kuruluşlarla ilişkide olduğu ve Ergenekon Davası'nı yönettiği izlenimini yaratma amaçlı eylemler var.
Medyada Her türlü Kara Propaganda Yapılacak
Planın "Kara Propaganda Faaliyetleri" bölümünde şu cümleler yer alıyor: "İnternetteki ses kayıtları irticacılar tarafından yayınlanmış gibi gösterilecek. Ama dinleyenlerin bizi haklı bulacağı tarzda ses kayıtları düzenlenecek." Planda ayrıca İskender Evrenesoğlu gibi isimlerin kullanılması, Milli Eğitim Bakanı'nın yıpratılması da var. (Haberturk)