
Aralarında icralık olan, şirketler ile anlaşmasını yenilemediği için kullanılmayan gemiler, İstanbul Sarayburnu açıklarından Avcılar’a kadar demirlemiş bir şekilde bekliyor.
Her geçen gün artan sayıları nedeniyle Yeşilköy’e kadar uzanan gemi park yoğunluğu artık Avcılar sahillerine kadar ulaşıyor.
Yaklaşık 200 geminin demirlediği alanlarda sahilden ufuk çizgisini görmek neredeyse imkansız hale geliyor.
Sahilde karaya oturdular
Daha önceki yıllarda bu alanlarda bekleyen birçok gemi, kullanılmadığı için ya olduğu yerde battı ya da fırtına nedeniyle sahilde karaya oturdu.
Tehlike taşıyorlar
Bu gemilerin enkazlarını kaldırmak ise yıllar süren çalışmalar gerektirdi. Demirleyen gemilerden kuru yük taşıyanlar ve tehlikeli madde taşıyanlar olarak farklı yerlerde bekliyor.
İstanbul’un manzarasını gemiler kapattı VİDEO
Personeller taksi botları ile irtibatlarını sağlıyor
Tehlikeli veya yanıcı yük taşıyan gemiler, diğerlerinden farklı olarak bir arada bulunuyor. Gemide yaşayan personeller ise taksi botları ile karayla irtibatlarını sağlıyor.
İHA'nın haberine göre, bölgedeki gemi yoğunluğu havadan görüntülendi.
Editörler tarafından incelendikten sonra yayına alınacaktır.
Editörler tarafından incelendikten sonra yayına alınacaktır.
Henüz yorum yapılmadı.
Yorumu Şikayet Et
Şikayetiniz gönderildi.
Şikayetiniz gönderildi. En kısa sürede tarafımıza iletilecektir.
Lütfen şikayet nedeninizi seçin:
Yorum Yazma Kuralları
Lütfen yorum yaparken veya bir yorumu yanıtlarken aşağıda yer alan yorum yazma kurallarına dikkat ediniz.