AA

21 Ağustos'ta Diyarbakır'ın Bağlar ilçesindeki evinden çıkan ve Kur'an kursuna giden 8 yaşındaki Narin Güran, Türkiye'yi hüzne boğdu.

19 gün sonra cansız bedeni bulunan Narin'i kim ya da kimlerin öldürdüğüne ilişkin yürütülen soruşturma da genişledi.

Soruşturma kapsamında tutuklanan amca Salim Güran'ın WhatsApp üzerindeki mesajları silmesi, soruşturmanın seyrini değiştirdi.

Güran'ın kimle mesajlaştığı ve neden mesajları sildiği de bilinmiyor.

Mesajların geri getirilip getirilmeyeceğine dair detaylar da Anadolu Ajansı Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Serdar Karagöz'ün moderatörlüğünde Editör Masası programına konuk olan Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu'na soruldu.

"META MESAJLARI DEPOLAMADIĞINI SÖYLEDİ"

Bakan Uraloğlu, soruşturmasına ilişkin şunları söyledi:

Meta'nın WhatsApp'tan Instagram'a Facebook'a kadar 3 tane sosyal medya veya haberleşme platformu var. Sizlerin de bildiği gibi biz hepsinin temsilcisinin Türkiye'de atamalarını gerçekleştirdik. Dolasıyla muhataplarımız var.

Burada Meta şunu söylüyor: "Biz bu mesajlaşmaları kaydetmiyoruz. Depolamıyoruz. Dolasıyla bizim bunları verme imkanımız yok. Vermiyoruz değil, veremiyoruz."

"DÜNYANIN HİÇBİR YERİNDE BÖYLE BİR BİLGİ VERİLMEDİ

Bizim bildiğimiz kadarıyla dünyanın hiçbir yerinde de böyle bir bilgi verilmedi. Ancak bunlar farklı şekilde depolanmışsa bu bulut teknolojileriyle depolanmışsa ya da farklı mecralarda depolanmışsa ancak oradan bulunması söz konusu. Meta'nın yaklaşımı bu. "Biz bunları tutmuyoruz. Verme şansımız yok."

"TÜM MECRALAR İLE İLETİŞİM HALİNDEYİZ"

Ama burada tabii gerek emniyet güçlerimiz gerek adalet mekanizmasıyla biz iletişim halindeyiz. Bizden istedikleri bilgiler, biz ulaşabildiğimiz kadarıyla kendilerine vermeye devam ediyoruz. Bu anlamda Meta olsun diğer platformlarla da iletişim halindeyiz.

Kaynak: Anadolu Ajansı (AA)