
Libya'ya gerçekleştirilen hava saldırısı sonrası ilk tepki Rusya'dan gelmişti. Saldırıdan büyük üzüntü duyduğunu açıklayan Rusya bir an önce ateşkesin sağlanmasını istemişti.
EN KISA SÜREDE ATEŞKES SAĞLANSIN
Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Aleksandr Lukaşeviç yaptığı yazılı açıklamada, "Bir dizi ülkenin hava kuvvetleri, 19 Mart'ta Libya'ya karşı askeri eylemlere başladı. Moskova, bu askeri eylemi üzüntüyle karşılamaktadır" dedi. Lukaşeviç ayrıca Libya'da en kısa sürede ateşkes yapılması için çağrıda bulundu. Bakanlık Sözcüsü, "Dökülen kanın en kısa sürede durması ve ülkedeki iç çatışmanın kalıcı bir biçimde çözümlenmesi için Libyalıların birbirleriyle diyalog kurmaları gerektiğini düşünüyoruz" dedi.
GELİŞİ GÜZEL SALDIRMAYIN
Libya'ya hava operasyonunun ikinci gününde Rusya'dan ikinci bir çağrı geldi ve gelişigüzel hedeflerin vurulmaması için Fransa ve İngiltere'ye seslendi.
Editörler tarafından incelendikten sonra yayına alınacaktır.
Editörler tarafından incelendikten sonra yayına alınacaktır.
Henüz yorum yapılmadı.
Yorumu Şikayet Et
Şikayetiniz gönderildi.
Şikayetiniz gönderildi. En kısa sürede tarafımıza iletilecektir.
Lütfen şikayet nedeninizi seçin:
Yorum Yazma Kuralları
Lütfen yorum yaparken veya bir yorumu yanıtlarken aşağıda yer alan yorum yazma kurallarına dikkat ediniz.