Haber Merkezi

İzmir'de yapılan bir sokak röportajında AK Parti seçmenine hakaret eden Dilruba Kayserilioğlu, gözaltına alındı ardından da tutuklandı.

Tutuklandıktan sonra geçtiğimiz günlerde serbest bırakılan Dilruba Kayserilioğlu hakkında yürütülen soruşturma tamamlandı.

4,5 YIL İSTENDİ

İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı, Kayserilioğlu hakkında "Halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama" suçlamasıyla 4,5 yıla kadar istemiyle dava açtı.

7,5 AY HAPİS CEZASI

Dilruba Kayserilioğlu bugün hakim karşısına çıktı. Mahkeme; genç kadını, halkın bir bölümünü aşağılamak suçundan 7 ay 15 gün hapis cezasına çarptırdı. Mahkeme heyeti, hükmün açıklanmasını geri bıraktı.

"SUÇSUZ OLDUĞUMA İNANIYORUM"

Duruşma sonrası açıklama yapan Dilruba Kayserilioğlu, "İfade özgürlüğü konusunda düşüncelerimi belirttim. Verilen kararla ilgili avukatlarım bir üst mahkemeye taleplerini sunacaklar. Suçsuz olduğuma inanıyorum, avukatlarım gerekli açıklamaları yapacaklar." diye konuştu.

Kayserilioğlu'nun avukatı da yaptığı beraat kararı çıkana kadar mücadele edeceklerini ve Anayasa Mahkemesi'ne başvuracaklarını söyledi.