Van'da 15 Temmuz şehidi Halil Hamuryen anıldı
DHA

FETÖ'nün başarısız darbe girişiminin 8'inci seneidevriyesinde, memleketin birçok yerinde özel etkinlikler gerçekleştirildi.

15 Temmuz gecesi şehit düşen polis memurları ise, memleketlerinde anıldı.

Şehit polis memuru için afiş yaptırdı

FETÖ/PDY’nin 15 Temmuz 2016’daki darbe girişimi sırasında F-16'lar tarafından bombalanan Ankara Gölbaşı Özel Harekat Daire Başkanlığı'nda şehit olan Özel Harekat Polisi Halil Hamuryen, memleketi Van'da anıldı.

Antalya Yamaç Paraşüt Kulübü Sporcusu Mehmet Sadık Göller, 15 Temmuz darbe girişimine dikkat çekmek için şehit polis Halil Hamuryen'in afişini yaptırıp Gölü semalarında uçuş gerçekleştirdi.

"Umarım bir daha böyle acı olaylar yaşamayız"

Van'ın Tuşba ilçesindeki Ayanıs’ta yamaç paraşütü ile uçuş gerçekleştiren Göller, farkındalık oluşturmak istediğini söyledi.

Yaklaşık 10 yıldır Van bölgesinde yamaç paraşütü yaptığını belirten Göller, "Bu yıl da 15 Temmuz' da yaşanan darbe girişimine dikkat çekmek için 15 Temmuz şehidi Ercişli hemşehrimiz Halil Hamuryen'in afişini yaptırıp, yamaç paraşütü ile semalarında uçtum. Amacım 15 Temmuz darbesine dikkat çekmek. Ben de bir gazi olarak şehitlerimizin acısını içimde hissettim. Umarım bir daha böyle acı olaylar yaşamayız" dedi.

Haber Kaynağı: Demirören Haber Ajansı (DHA)