
Yoğun yağışlar, Artvin'in Arhavi ilçesinde etkili olmaya devam ediyor...
Yağışlar özellikle Rize ve Artvin'in sahil kesimlerinde etkisini gösterirken Artvin'in Arhavi ilçesinde yağışlar, sel ve heyelan riskini de beraberinde getirdi.
Heyelan riskinin yüksek olduğu belirtilen ilçenin Dereüstü köyünün Aşağı Mahallesi'nde yaşayan vatandaşların can güvenliği için bir dizi tedbir alındı.
GİRİŞ-ÇIKIŞLAR YASAKLANDI
Jandarma ekipleri, köyün girişinde önlem alarak giriş-çıkışları yasakladı ve anonslarla köy halkının evlerini boşaltmalarını istedi.
Mahalle hızla tahliye edilirken jandarma ekipleri, köylülerin güvenli bir bölgeye yerleşmelerine yardımcı oldu.
Yetkililer, köydeki toprak kayması riskinin devam ettiğini ve güvenlik önlemlerinin sürdürüldüğünü açıkladı.

"KÖYÜMÜZDE ÇATLAKLAR OLUŞMAYA BAŞLADI"
Dereüstü Köyü Muhtarı Tamer Yılmaz, yaşananlara ilişkin yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:
Aşırı yağışlardan dolayı köyümüzde çatlaklar oluşmaya başladı. Zaten heyelanlı bölge idi. Yağmurda şiddetini artırınca bu çatlaklıklar açılmaya başladı. AFAD yetkililerine haber verdik. Jandarma tarafından köyün giriş kesildi.
Tedbir amaçlı mahalleye kimseyi sokturmuyoruz. Tahliye ettik, vatandaşlarımızı evlerinden çıkardık. Ana yollarımızda evlerin içinde çatlaklıklar oluştu. Zeminde oynama var, elektrik telleri kopmaya başlandı. Köyümüz 90 haneli, bu heyelanlı bölgede 16 hane bulunuyor.




Editörler tarafından incelendikten sonra yayına alınacaktır.
Editörler tarafından incelendikten sonra yayına alınacaktır.
Henüz yorum yapılmadı.
Yorumu Şikayet Et
Şikayetiniz gönderildi.
Şikayetiniz gönderildi. En kısa sürede tarafımıza iletilecektir.
Lütfen şikayet nedeninizi seçin:
Yorum Yazma Kuralları
Lütfen yorum yaparken veya bir yorumu yanıtlarken aşağıda yer alan yorum yazma kurallarına dikkat ediniz.