Haber Merkezi

Beşiktaş'ın yeni sezon hazırlıklarını sürdürdüğü Slovenya'nın Maribor şehrinde siyah-beyazlıların yeni transferi Ciro Immobile, İkinci Başkan Hüseyin Yücel ve Futbol Şube Sorumlusu Feyyaz Uçar, basın toplantısında soruları yanıtladı.

Hüseyin Yücel ve Feyyaz Uçar, burada çalışmaları hakkında bilgiler verdi ve çarpıcı açıklamalara imza attı.

"Heyecanlıyım, mutluyum"

Feyyaz Uçar, sözlerine şöyle başladı:

Heyecanlıyım, mutluyum. Son yıllarda olmayan bir şey oluyor, takımı hocaya hazır teslim ediyoruz. Bu son derece önemli bir durum. Tüm teknik direktörler, bütün kadrolarını hazır şekilde görmek isterler. Bu konuda büyük emeği geçen Hüseyin Yücel'e teşekkür ediyorum. Son transferlerin hepsinde bulundum. Yaptığı fedakarlıkları biliyorum. Kendisine çok teşekkür ediyorum. Başkanımız Hasan Arat ve diğer yönetici arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum.

"Immobile'ye hoş geldin diyorum"

Doğru transferler yaptıklarını belirten Uçar, şunları dedi:

Immobile'ye hoş geldin diyorum. Biz geldikten sonraki transferlere bakarsak, gerçekten Beşiktaş'a yakışır, doğru, faydalı transferler yaptığımızı düşünüyoruz. Bence Ciro, penaltılarla birlikte 25 golün altına falan düşmez.

"Camia olarak bir seferberlik var"

Takımdan ayrılacak isimler hakkında Uçar, şu değerlendirmeyi yaptı:

Brad Friedel, çalışmalara devam ediyor. Öncelik bu, faydalanamayacağımız oyuncuların ayrılmasıyla ilgili çalışmaları var. Gitmesi söz konusu olan oyunculardan da destek istiyoruz. Burada kalıp da gereğini yapmamış arkadaşların bize destek vermelerini istiyoruz. Giderken de el sıkışarak, kucaklaşarak ayrılmak istiyoruz. Eğer bunu başaramazsak, elimizdeki oyunculara lisans çıkaramayacağız. Camia olarak bir seferberlik var. Herkesin yardımına ihtiyacımız var.

"Çok güzel bir kamp dönemi geçiriyoruz"

Hüseyin Yücel ise sözlerine şöyle başladı:

Feyyaz Hoca'mın da dediği gibi çok güzel bir kamp dönemi geçiriyoruz. Aldığımız geri bildirimler neticesinde son yılların en enerjik, mutlu kampını geçirdiğimizi söylüyorlar.

"Fedakarlık yaparak Beşiktaş'a gelmek istediğini söyledi"

Yücel, Immobile'nin Beşiktaş'a fedakarlık yaparak geldiğini söyledi.

Yeni transferimizin Beşiktaş'a, taraftarımıza, camiamıza hayırlı olmasını temenni ediyorum. Emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum. Ama burada bir parantez açmak istiyorum. Özel bir teşekkür de Ciro Immobile'ye iletmek istiyorum. Roma'ya gittikten sonra Lazio ile çok ciddi pazarlığa oturduk. 48 saat boyunca otel odasından çıkmadan transferi bitirmeye çalıştık. En son Ciro noktayı koydu. Fedakarlık yaparak Beşiktaş'a gelmek istediğini söyledi. O bir adım attı, biz de ona bir adım attık. Bundan dolayı da ayrıca teşekkür ediyorum.

"Şimdi biraz "es" verme zamanı"

Transferde es vereceklerini belirten Yücel, şu ifadeleri kullandı:

Oyuncularımızı kampa yetiştirmek çok önemliydi. Son yıllarda iskelet, kemik kadro olarak kampa yetişen bir Beşiktaş hatırlamıyorum. Bu çok önemliydi. Şimdi biraz "es" verme zamanı. 19 yabancı oldu. Bunu 12'ye düşürmek zorundayız. Genç oyuncularımızın takıma dahil olması çok önemli. Daha bir ay var, kimse şüphe etmesin. Çalışmaya devam edeceğiz. Kimsenin şüphesi olmasın.

"Transferlerimiz çok iyi"

Yaptıkları transferlerin çok iyi olduğunu dile getiren Yücel, şu açıklamayı yaptı:

Transferlerimiz çok iyi. Kamuoyunun tepkisi de çok iyi. Güzel hamleler yaptığımızı düşünüyorum. Ama rehavete kapılmak yok. Hayallerimiz çok büyük, durmadan koşacağız. Kenetlenip inşallah Beşiktaş'ı üstüne örtülen ölü toprağını kaldırmaya başladık. Kağıt üstündeki isimler top oynamıyor. İnşallah sakatlıksız bir sezon geçirirler. Takıma fayda sağlarlar. Önümüzdeki sene Beşiktaş'ı şampiyonluk yolunda en iyi şekilde temsil ederler.

"Rapora göre takımımızı tamamlayıp yola devam edeceğiz"

Giovanni van Bronckhorst'un raporu doğrultusunda hareket edeceklerini belirten Yücel, şöyle konuştu:

Kampın sonunda hocamızdan alacağımız rapor doğrultusunda hem gidecek hem kalacak hem de takviye gerekirse, o rapora göre takımımızı tamamlayıp yola devam edeceğiz.

4 oyuncu hakkında konuştu

Birçok oyuncuyla ilgili transfer açıklaması yapan Hüseyin Yücel, şu ifadeleri kullandı:

Bizim öncelikli amacımız, kampa kemik kadromuzu yetiştirmekti. Bunu da başardığımıza inanıyorum. Diğer taraftan hep şeffaf olduk. Bu konuyla ilgili çok fazla yazılıyor. Mats Hummels, Okay Yokuşlu ve Mario Hermoso transferlerinin gerçekleşme ihtimali sıfır. Di Maria ile hiç pazarlığa giremeden gelmek istemediğini söyledi. Gelmek istemeyen oyuncuyu zaten biz de istemiyoruz.

"Beşiktaş'ın yapamayacağı bir transfer bana göre yok"

Her transferi yapabilecek güçleri olduğunu ifade eden Yücel, şunları dedi:

Beşiktaş'ın yapamayacağı bir transfer bana göre yok. Yeter ki istesin. Bir şekilde bulunur. Nasıl diğer kulüpler geçmiş yıllarda bulduysa artık sıra bizde. Beşiktaş taraftarları bunu hak ediyor. Makas çok açıldı. Transferlerden ziyede, biraz önce de söyledim, bu transferlerle birlikte camianın üzerindeki ölü toprağı kalktı. Tekrardan bir camia olduğunu hatırlamaya başladı. En önemli transfer bu oldu. Hesabı kitabı ben İstanbul'a dönünce yaparım. Hiçbir sıkıntı olmaz.