Haber Merkezi

Beşiktaş, İtalyan futbolcu Ciro Immobile'yi kadrosuna kattı.

Siyah-beyazlı kulüpten yapılan açıklamada, İtalya temsilcisi Lazio'dan edilen 34 yaşındaki santrforla 2 yıllık sözleşme imzalandığı belirtildi.

Ciro Immobile'ye sezon başına 6 milyon euro ödeneceği aktarıldı.

Immobile, vatandaşları Federico Giunti (2003-2004) ve Matteo Ferrari'nin (2009-2011) ardından Beşiktaş'ta forma giyecek üçüncü İtalyan futbolcu oldu.

"Taraftarı mutlu etmeye çalışacağız"

Yaşanan bu gelişmenin ardından Ciro Immobile, İkinci Başkanı Hüseyin Yücel ve Beşiktaş Futbol Şube Sorumlusu Feyyaz Uçar, basın toplantısında soruları yanıtladı.

Beşiktaş'ın yeni yıldızı Ciro Immobile, sözlerine şöyle başladı:

Sayın başkanımıza, tüm yönetime teşekkür ederim. Çok mutluyum. Kariyerimde yeni bir sayfa açıyorum. 8 senelik Lazio macerasından sonra yeni bir sayfa açmak için buradayım. Beni çok fazla isteyen bir takım olduğunu gördüm ve kendimi önemli hissettim. Lazio'ya da teşekkür etmek istiyorum. Yeni bir maceraya başlıyorum. Önemli işler yapmayı umuyoruz. Bu sezona çok istekli başlayacağız. Taraftarı mutlu etmeye çalışacağız. Taraftara ilgilerinden dolayı çok teşekkür ederim. Onlar için elimden geleni yapacağım. Maç sonunda formamın terli olduğunu onlara göstereceğim.

"Icardi, Mertens, Dzeko önemli oyuncular"

Süper Lig'de oynayan yıldız oyunculardan bahseden Immobile, şunları dedi:

Takım için önemli olmak istiyorum. Elimden geldiğince takıma yardımcı olmak istiyorum. Icardi, Mertens, Dzeko önemli oyuncular. Bu şekilde rekabet olacaktır. Önemli bir sezona başlayacağız ama önce 3 Ağustos'ta bir maç var. O maça ve sezona iyi hazırlanacağız.

"Saha içinde ve saha dışında önemli bir rolüm olacak"

Önemli bir rolü olacağını söyleyen yıldız isim, şu ifadeleri kullandı:

Saha içinde ve saha dışında önemli bir rolüm olacak. Takımımız da oyun içerisinde gol anlamında liderlik arayan bir profil arıyordu. Önemli bir sezon olacak. Az önce söylediğim gibi bu sezona en iyi şekilde hazırlanmaya çalışıyoruz.

"Hocamızla konuştuk"

Giovanni van Bronckhorst'la konuştuğunu ifade eden Immobile, şu sözleri sarf etti:

Hocamızla konuştuk. Takımın ihtiyacına göre nerede oynayacağım konusunda daha da fazla konuşacağız. Takımımızda çok önemli oyuncular var. Ben de bu ihtiyaca göre elimden geldiğince katkı sağlamaya çalışacağım.

"Biraz daha derinlere gelip orada pozisyon aramaya çalışacağım"

Ciro Immobile açıklamalarına şöyle devam etti:

Biraz daha derinlere gelip orada pozisyon aramaya çalışacağım. Bunu yapabileceğim oyuncular da var. Bunu idmanlarda daha da geliştireceğiz. Hep birlikte daha da iyi bir takım olacağız. Gol konusuyla ilgili söz vermem hiçbir zaman. Ama elimden geleni yapacağımın sözünü veriyorum. Oynadığım tüm maçları kazanmak isterim.

"Sirigu, Mertens ve Bonucci, konuşup bilgi aldığım isimler oldular"

Beşiktaş'a gelmeden önce bilgi aldığını söyleyen Immobile, şu açıklamayı yaptı:

Beşiktaş'la ilgili beni çeken ilk şey, beni çok istemeleri oldu. İstanbul çok güzel bir şehir. Benimki gibi büyük ailesi olan insanlar, şehir bazında da karar alır. Konuştuğum insanlar oldu. Sirigu, Mertens ve Bonucci, konuşup bilgi aldığım isimler oldular.

"Beşiktaş taraftarları, çok tutkulu"

Beşiktaş taraftarının tutkulu olduğunu söyleyen Immobile, şu değerlendirmeyi yaptı:

Türk futbolu hakkında, buranın sert ve büyük bir lig olduğunu biliyorum. Lazio ve Beşiktaş taraftarları, çok tutkulu. Bir futbolcu için bu çok önemli. Lazio'da 8 yıl boyunca beni çok sevdiler, çok desteklediler. Ben aynı şeyleri burada da Beşiktaş taraftarlarına yapmayı istiyorum.

"Sizi seven bir şehirden ayrılmak zor oldu"

Lazio'dan ayrılmanın zor olduğunu ifade eden golcü isim, şu görüşleri paylaştı:

Zor bir karar almak zorundaydım buraya gelmeden önce. Sizi seven bir şehirden ayrılmak zor oldu. Ama futbol böyle. Süreçler ve kararlar her zaman böyle olmuştur. Yeni bir sayfa açtım. Elimden gelen en kısa sürede hazır olacağım. Taraftarların karşılamasından dolayı da son derece mutlu oldum.