Mehmet Ali Yılmaz'ın Türk futbolu ve Trabzonspor'a kazandırdıkları
ensonhaber.com

Trabzonspor'da başkanlık görevi yapan aynı zamanda eski Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Ali Yılmaz, İstanbul Beşiktaş'taki evinde kızı tarafından ölü bulundu.

İlk incelemede, 75 yaşındaki Yılmaz'ın ölümünde şüpheli bir durum tespit edilemediği öğrenildi.

Türk futboluna kazandırdıkları

Bordo-mavili kulübün 1982-1988, 1989-1992 ve 1997-2000 yılları arasında başkanlığını yapan Mehmet Ali Yılmaz, Spordan Sorumlu Devlet Bakanı görevinde de bulundu.

Bakanlığı döneminde Türkiye Futbol Federasyonu'na özerklik getirdi.

Futbolda havuz sistemini düzenledi. Ayrıca Trabzonspor'a Mehmet Ali Yılmaz Tesisi'ni kazandırdı.

Trabzonspor'dan paylaşım

Trabzonspor Kulübü, efsane ismin vefatı üzerine resmi hesabından bir mesaj yayınladı:

Onursal Başkanımız Mehmet Ali Yılmaz’ı kaybettik

Kulübümüze 1 Lig Şampiyonluğu, 1 Cumhurbaşkanlığı Kupası, 1 Başbakanlık Kupası ve 1 de Türkiye Kupası’nın yanı sıra sayısız başarılar kazandıran Onursal Başkanımız Mehmet Ali Yılmaz’ı kaybettik.

Yakınlarının, sevenlerinin, camiamızın ve futbol ailesinin başı sağ olsun.

Bakan Bak'tan taziye mesajı

Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Osman Aşkın Bak, hayatını kaybeden Mehmet Ali Yılmaz için taziye mesajı yayınladı.

Bakan Bak, taziye mesajında şu ifadelere yer verdi:

49. ve 50. Hükümetlerde Gençlik ve Spordan Sorumlu Devlet Bakanlığı yapmış, uzun süre Trabzonspor Kulübü Başkanlığı'nda bulunmuş, Türk sporuna önemli katkıları olan, Sayın Mehmet Ali Yılmaz'ın vefatını derin bir teessür ile öğrenmiş bulunuyorum. Merhum Mehmet Ali Yılmaz'a Allah'tan rahmet, ailesine, sevenlerine ve tüm spor camiamıza başsağlığı diliyorum.

Mehmet Ali Yılmaz kimdir?

Mehmet Ali Yılmaz, 21 Ekim 1948 tarihinde, Trabzon'un Of ilçesi Gülderen köyünde doğmuştur. Annesinin adı Fatma, babasının adı Mehmet'tir. İlkokulu doğduğu köyde okudu. Daha sonra İstanbul'a taşındıkları için ortaokulu Kadıköy Kemal Atatürk Ortaokulu'nda ve ardından liseyi de Haydar Paşa Lisesi'nde okudu. Lisede okurken 16 yaşında memleketinde evlendirilince okula ara verdi.

Bir yıl ilkokulda vekil öğretmenlik yaptı. 1965 yılında İstanbul'a geri döndü ve liseye devam etti. Eşi memlekette kaldı. 1971 yılında 1971 yılında üniversite eğitimini de Yıldız Teknik Üniversitesi İnşaat Bölümü'nde tamamladı.

İnşaat mühendisi olarak iş hayatına atıldı. Askerlik görevini; 1 Temmuz - 1 Kasım 1975 arası İzmir Narlıdere İstihkam Er Eğitim Alayında kısa dönem olarak yaptı. 1973 yılında 'TEK-ART' adlı inşaat şirketini kurarak inşaat sektörüne girdi. 1978 ve 1988 yılları arasında 10 defa Türkiye Vergi Rekortmeni oldu.

1979 yılında Türkiye İthalat İhracat Bankasının (Titibank – İmpexbank) sahibi oldu. Bankacılık da yapan Mehmet Ali Yılmaz, 1988 yılında bankayı elden çıkardı. Basın sektörüne 1983 ile 1989 yılları arasında Güneş gazetesine sahip olarak girmiş oldu.

1996 yılında Antalya Kemer'de Zigana Tatil Köyü'nü faaliyete geçirerek de turizm sektörüne de girdi.

1991 ile 1995 yılları arasında 19. Dönem DYP'den Trabzon milletvekili oldu. 49. ve 50. Dönem hükümetlerinde Spordan Sorumlu Devlet Bakanı olarak görev aldı.

Uydu üzerinden yayın yapan "TVem" kanalı, Trabzon'da yayın yapan Zigana TV ve Zigana FM gibi medya kuruluşlarının da sahibidir.

"Ali Koç yiğit çocuktur"

Trabzonspor'un Onursal Başkanı Mehmet Ali Yılmaz, geçtiğimiz ay oynanan olaylı Trabzonspor - Fenerbahçe maçında yaşananlara ilişkin sert tepkilerini dile getirmişti.

Maç öncesinde stada gelerek yapılanların organize bir provokasyon olduğunu belirten Yılmaz, bu durumun Trabzonspor camiasına yakışmadığını vurgulamıştı.

Yılmaz, Fenerbahçe Başkanı Ali Koç'u tanıdığını ve onu yiğit biri olarak nitelendirdiğini belirterek, maç öncesinde Fenerbahçe'nin bir provokasyon girişiminde bulunmadığını savunmuştu.

Yılmaz, şu sözleri sarf etmişti:

Fenerbahçe'nin başkanı olan delikanlı adam Ali Koç, hiç sesini çıkartmadı. Tanıdığım için biliyorum; çok yiğit, delikanlı bir çocuktur. Zaten 30 puan fark var, böyle abartmanın alemi ne? Trabzonspor'un iyiliğini isteyenler böyle tribünleri dolduracak hıyarlarsa, daha önceden yapmaları gerekirdi. 30 puan fark olmadan... Çok bozuldum, çok üzüldüm. Hiç yakışmadı bize. 30 puan gerideyiz be, hiç böyle olmadık! Niye bunu kompleks yapıyoruz?