Renault ve Nissan'dan Hindistan'a 600 milyon dolar yatırım
Haber Merkezi

Japon ve Fransız ortaklığı, Hindistan operasyonlarının yelpazesini genişletmek için düğmeye bastı.

Buna göre 600 milyon dolarlık yatırım yapacak iki firma, 6 yeni model geliştirecek ve ülke içerisindeki imalat oranını artıracak.

Yeni araçlar üretilecek

2 elektrikli ve 4 spor arazi aracı geliştirecek firmalar, kurulacak ortak Ar-Ge merkezinde azami 2 bin kişilik yeni istihdam oluşturacak.

Nissan'ın COO'su Ashwani Gupta, Yeni Delhi'de gazetecilere verdiği demeçte, üç ila beş yıllık bir süre içinde planlanan yatırımın, Hindistan'da ve yurt dışında satışa sunulan iki elektrikli model ve dört spor hizmet aracının (SUV) geliştirilmesini finanse edeceğini söyledi.

Bu sayede Nissan ve Renault, Japonya'yı geride bırakarak dünyanın üçüncü büyük pazarı haline gelen, ancak Suzuki Motor ve Hyundai Motor'un zirvede yer aldığı Hindistan'da yeni bir hamle yapmış olacak.

S&P Global Mobility'ye göre, Hindistan'da sektör çapındaki satışlar geçen yıl yüzde 23 artarak 4,4 milyon hafif araca ulaştı ve bu, elektrikli araç satışlarının da ivme kazanmasıyla birlikte, herhangi bir büyük otomobil pazarının en hızlı büyümesi olarak kayda geçti.