
Göçmen kuşların Türkiye’deki dinlenme ve beslenme yerleri arasında önemli bir yeri bulunan ve geçen yıl 41 türden 125 bin 936 kuşa ev sahipliği yapan, Adana'nın Karataş ilçesinde bulunan Akyatan Lagünü'nün kuraklık nedeniyle suları çekildi.
HAYVAN ÖLÜLERİYLE DOLDU
Geçmiş yıllara göre suların yaklaşık 10-15 metre çekildiği görülen lagünün Kapı Mahallesi tarafındaki bölümü çöplüğe dönüştü. Öte yandan, doğa harikası lagünün suların çekildiği bölümünde ölü köpek ve kuş gibi hayvanların bulunması dikkat çekti.
FLAMİNGOLARIN YERİNE ÇÖPLÜK BULDU
Flamingoların fotoğrafını çekmek için lagüne geldiğini söyleyen Gamze Bozkaya, "Bu sene hayretler içerisindeyim. Sular çekilmiş, çeşitlilik azalmış" dedi.
Editörler tarafından incelendikten sonra yayına alınacaktır.
Editörler tarafından incelendikten sonra yayına alınacaktır.
Henüz yorum yapılmadı.
Yorumu Şikayet Et
Şikayetiniz gönderildi.
Şikayetiniz gönderildi. En kısa sürede tarafımıza iletilecektir.
Lütfen şikayet nedeninizi seçin:
Yorum Yazma Kuralları
Lütfen yorum yaparken veya bir yorumu yanıtlarken aşağıda yer alan yorum yazma kurallarına dikkat ediniz.