
Hafta içi her gün FOX TV ekranlarında izleyicisiyle buluşan Zuhal Topal'la Sofrada programının bu haftaki yemeği, Kayseri yağlaması olarak belirlendi.
Hafta boyunca yarışacak olan gelinler, menülerine ek olarak bu lezzetli yemeği yaparken, akşam sofralarını çeşit çeşit yemeklerle süslendirmek isteyenler de Kayseri yağlaması tarifi hakkında araştırmalarına başladı.
11 kat ince açılmış lavaş arasına kıymalı harç koyularak hazırlanan Kayseri yağlaması tarifi, eşsiz görüntüsüyle sofranızı süslerken, harika lezzetiyle de iştahınızı açacak.
Peki Kayseri yağlaması nasıl yapılır, malzemeleri nelerdir? İşte, Kayseri yağlaması tarifi...
KAYSERİ YAĞLAMASI MALZEMELERİ
Hamuru için:
1 su bardağı ılık su 1 su bardağı ılık süt 1 paket kuru maya 1 tatlı kaşığı tuz 1 silme yemek kaşığı toz şeker 2 yemek kaşığı sıvı yağ 5 su bardağı unİç harç için:
500 gr kıyma 3 orta boy domates 2 büyük boy yeşilbiber 1 büyük boy kırmızıbiber 2 diş sarımsak 1 yemek kaşığı domates salçası 1 yemek kaşığı biber salçası 1 yemek kaşığı tereyağı 1 çay bardağı sıvıyağ 1 çay kaşığı pul biber 1 çay kaşığı kimyon 1 çay kaşığı karabiberÜzeri için:
1 kase yoğurt