
Kayseri'de yaşayan bir besicinin Fıstık adını verdiği ineği, 22 buzağı doğurdu. İlk suni tohulama buzağı olan ineğine gözü gibi bakan Cemal Göktaş, "Her sene düzenli yavru veriyor." dedi.
İKİSİ İKİZ 22 TANE BUZAĞI
Hayvancılık işletmesi bulunan Cemal Göktaş, gözü gibi baktığı 22 yaşındaki simental ırkı hayvandan iki tane ikiz olmak üzere toplamda 22 adet buzağı aldığını dile getirdi.
Hayvancılığa çocuk yaşta başlayan ve bu meslekten emekli olan Cemal Göktaş, "Simental ırkı hayvan işletmemdeki ilk suni tohumlama buzağısı. Her sene düzenli yavru veriyor ve süt verimi yüksek olduğundan dolayı hayvandan vazgeçemiyorum." dedi.
"ONUN SÜTÜ SAYESİNDE ÇOCUKLARIMI OKUTTUM"
Göktaş, işletmesindeki hayvanların birçoğunun genetiğinin bu hayvandan geldiğinİ ve hayvanlarının aileden biri gibi olduğunu ifade etti. Fıstık'ın kendileri için çok önemli olduğunu vurgulayan Cemal Göktaş, vadesi yetene kadar ineğine bakacağını, onun sütü ve yavruları sayesinde çocuklarını okuttuğunu, evlendirdiğini ve emekli olduğunu söyledi.
Editörler tarafından incelendikten sonra yayına alınacaktır.
Editörler tarafından incelendikten sonra yayına alınacaktır.
Henüz yorum yapılmadı.
Yorumu Şikayet Et
Şikayetiniz gönderildi.
Şikayetiniz gönderildi. En kısa sürede tarafımıza iletilecektir.
Lütfen şikayet nedeninizi seçin:
Yorum Yazma Kuralları
Lütfen yorum yaparken veya bir yorumu yanıtlarken aşağıda yer alan yorum yazma kurallarına dikkat ediniz.