Yalova'da yol ortasına düşen Türk bayrağını yerde bırakmadı
DHA

Yalova'nın Subaşı ilçesinde zabıta memuru olarak görev yapan Faruk Dağaşan,  otomobiliyle merkez istikametine gitmek için yola çıktı.

Dağaşan, İzmit-Yalova kara yolu üzerindeki Tavşanlı kavşağından geçtiği sırada yol ortasında bir Türk bayrağı olduğunu gördü.

Bunun üzerine trafiği tehlikeye atmamak için otomobilini yol kenarına çekti.

BAYRAĞI YOLDAN ALIP GİTTİ

Otomobilden inip, akan trafikte hızla yerdeki Türk bayrağını alan Dağaşan, bayrağı otomobiline aldıktan sonra yoluna devam etti. O anlar, kavşak üzerindeki güvenlik kameralarınca kaydedildi.

Yalova'da yol ortasına düşen Türk bayrağını yerde bırakmadı ViDEO

Türk bayrağı

"BAYRAĞI O ŞEKİLDE BIRAKAMAZDIM"

Trafik akışının yoğun olduğu kavşakta Türk bayrağını yol ortasından alan Dağaşan, "Sabah saatlerinde Subaşı'ndan çıktım. Yalova merkeze gidiyordum. Tavşanlı ışıklarında durdum. Tam geçerken bayrağı fark ettim. Trafiği de riske atmamak için arabamı sağa çektim. Bayrağı o şekilde bırakamazdım. Sonuçta Çanakkale ve Dumlupınar'da şehit verdik. Onlardan bize kalan en büyük miras vatan ve bayraktır. Bizim de evlatlarımıza bırakacağımız vatan ve bayraktır. Biz bu sevdayla büyüdük. Yerden aldığım bayrağı evimin en güzel tarafına asacağım. Daha yıkatmaya fırsatım olmadı. Yapmam gerekeni yaptım. Herkesin yapacağı bu olurdu. Gururluyum. Türk bayrağını kimse yerde bırakamaz.” dedi.

Türk bayrağı

Subaşı Belediyesi'nde çalışan Dağaşan'a, Subaşı Belediye Başkanı Turan Canbay tarafından teşekkür plaketi verildi.

Türk bayrağı

Türk bayrağı

Kaynak: Demirören Haber Ajansı (DHA)