O renk kıyafetlerden uzak durun! İşte, sıcak havalarda ısıyı adeta hapseden renkler...
ensonhaber.com

Ulusal Çevre Araştırmaları Enstitüsü tarafından çarpıcı bir araştırmaya imza atıldı. sıcaklıklarının giderek artmaya başladığı günlerde yapılan araştırmayla birlikte renklerin ısı tutma seviyeleri ölçüldü.

Renge bağlı olarak farklı yüzey sıcaklıklarını belirlemek için yapılan bu deneyde sıcaklığı en çok tutan renklerin seçimlerinde daha yoğun olduğu ortaya çıktı.

Toplamda 9 renk üzerinde yapılan deneyde kıyafetlerin sıcaklığı tutma seviyeleri şaşkınlık yarattı. Sizde havalarda dışarı çıkarken hangi renk giyeceğinize karar veremiyor ve terlemekten şikayet ediyorsanız bakın hangi renkleri tercih etmemeniz gerekiyormuş.

Bu renkleri sakın giymeyin…

Dokuz rengin bulunduğu çalışmada sol taraftan başlayarak kırmızı, beyaz, mavi, koyu yeşil, gri, siyah, mor, sarı ve yeşil değerlendirilmiş ve sonuçta en çok tercih edilen siyah rengin ısıyı en çok tutan renk olduğu belirlenmiştir.

Siyahım arkasından ise koyu yeşil, yeşil, mavi, mor, mavi ve kırmızı gelirken sıcaklığı en az tutan renkler sadece 3 renkle sınırlı kaldı.

Sıcaklığı en az tutan renkler ise, beyaz, sarı ve gri olarak ölçülmüştür. Sizde sıcak havalardan şikayet ediyor ve kıyafet tercihinizi ona göre yapmak istiyorsanız koyu renkler yerine bu üç rengi tercih etmeniz yararlı olacaktır.