Uçuş görevlilerinin boynuna fular takmasının nedeni bakın neymiş…
Haber Merkezi

Ulaşım tercihleri arasında hızı nedeniyle tercih edilen havayolu ulaşımı sırasında hemen herkesin dikkatini çeken bazı detaylar vardır. Bu detaylar arasında yer alan ve bütün kadın uçuş görevlilerinin boyunlarında gördüğümüz fuların takılma nedeni öğrenince şaşıracaksınız.

Çoğu kişinin sadece estetik açıdan hoş gözükmesi adına takıldığını düşünmesinin aksine oldukça önemli olan başka sebepleri de varmış.

İstisnasız her kadın uçuş görevlisinin boynunda bulanan fularlar her ne kadar başta stil özelliği ile takılmış olsa da sonradan olmazda olmaz olmasının arkasındaki neden bakın neymiş.

Sadece bir fular değil…

Kadın uçuş görevlilerinin boyunlarında gördüğümüz o fularlar sadece estetik bir amaç olarak değil aynı zamanda yapılan parlak yüz makyajları ile boyun arasındaki farkı nötralize ederek temiz cilt ile makyaj arasındaki kontrastı önler.

Bir başka nedeni ise oldukça hayatidir. Boyunda bulanan fular sayesinde kabinde yaşanacak herhangi bir olumsuzluk durumunda maske görevi görmesi ve ayrıca yaralanma durumunda bandaj olarak kullanılabilecek olması sayesinde olumsuzluklardan etkilenilmesini önler.

Son olarak uçuş görevlisinin boynundaki fular havayolu için harika bir reklamdır. Aksesuarın üzerinde yazılı olan renk ve logo sayesinde yolcuların onu tanıması daha kolay bir hale getirir.