Eski Bakan Mehmet Ali Yılmaz, evinde ölü bulundu
ensonhaber.com

Eski Spordan Sorumlu Devlet Bakanı ve Trabzonspor'un eski başkanlarından olan Mehmet Ali Yılmaz, hayatını kaybetti.

Ali Yılmaz, yardımcısı tarafından İstanbul Beşiktaş'taki evinde ölü bulundu.

75 yaşında hayatını kaybeden Mehmet Ali Yılmaz'ın ölüm nedenine ilişkin kızı açıklama yaptı. Kızı Mehmet Ali Yılmaz'ın kalp krizinden vefat ettiğini açıkladı.

Gece yattığı ve sabah kalkamadığı öğrenilen Yılmaz'ı hareketsiz bir şekilde yardımcısının bulduğu belirtildi.

İlk incelemede, Yılmaz'ın ölümünde şüpheli bir durum tespit edilmediği öğrenildi.

Cenazenin kaldırılması için ise yurt dışından gelecek olan kızı bekleniyor.

Geçtiğimiz haftalarda hastaneye yatırıldı

Mehmet Ali Yılmaz'ın bel fıtığı rahatsızlığı olduğu ve geçtiğimiz hafta hastaneye kaldırıldığı belirtildi. Yılmaz'ın ölüm nedeni olarak şeker hastalığının da üzerinde durulduğu söylenmişti.

Bakan Bak'tan taziye mesajı

Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Osman Aşkın Bak, hayatını kaybeden eski Spordan Sorumlu Devlet Bakanı ve Trabzonspor'un eski başkanlarından Mehmet Ali Yılmaz için taziye mesajı yayınladı.

Bakan Bak, taziye mesajında şu ifadelere yer verdi:

"49. ve 50. Hükümetlerde Gençlik ve Spordan Sorumlu Devlet Bakanlığı yapmış, uzun süre Trabzonspor Kulübü Başkanlığı’nda bulunmuş, Türk sporuna önemli katkıları olan, Sayın Mehmet Ali Yılmaz’ın vefatını derin bir teessür ile öğrenmiş bulunuyorum. Merhum Mehmet Ali Yılmaz’a Allah'tan rahmet, ailesine, sevenlerine ve tüm spor camiamıza başsağlığı diliyorum."

Mehmet Ali Yılmaz'a dair

21 Ekim 1948 yılında Trabzon'da dünyaya gelen Mehmet Ali Yılmaz, İstanbul Mühendislik ve Mimarlık Akademisi İnşaat Fakültesi'ni bitirdi.

1973 yılında "TEK-ART" adlı inşaat şirketini kurarak inşaat sektörüne giriş yapan Yılmaz, 1978 ve 1988 yılları arasında toplamda 10 kez Türkiye Vergi Rekortmeni oldu.

1979 yılında Türkiye İthalat İhracat Bankası'nın sahibi olan ve bankacılık sektöründe de faaliyet gösteren Yılmaz, 1988 yılında bankayı elden çıkardı.

1983 ile 1989 yılları arasında Güneş gazetesinin sahibi olarak basın sektörüne adım attı. 1996 yılında Antalya Kemer'de Zigana Tatil Köyü'nü faaliyete geçirerek turizm sektöründe de faaliyet gösterdi.

1991 ile 1995 yılları arasında Demokratik Sol Parti (DYP) Trabzon milletvekili olarak görev yaptı. Ayrıca, 49. ve 50. Dönem hükümetlerinde Spordan Sorumlu Devlet Bakanı olarak görev aldı.

Halen Trabzonspor Kulübü Onursal Başkanı olan Mehmet Ali Yılmaz, 1982-2001 yılları arasında çeşitli dönemlerde Trabzonspor Kulübü Başkanlığı görevini üstlendi.

Bakanlığı döneminde Türkiye Futbol Federasyonu'na özerklik getirdi. Futbolda havuz sistemini düzenleyen kişidir.

Mehmet Ali Yılmaz; Basın Konseyi, Gazeteciler Cemiyeti, Türkiye Spor Yazarları Derneği, Mühendisler Odası ve Müteahhitler Sendikası gibi çeşitli kuruluşlara üyedir.

Ayrıca, Uydu üzerinden yayın yapan "TVem" kanalı ile Trabzon'da yayın yapan Zigana TV ve Zigana FM gibi medya kuruluşlarının da sahibidir.